Tabără bântuită lângă Timișoara

Acum trei secole, o adevărată epidemie de vampirism a izbucnit în Banat. Oamenii scormoneau mormintele în căutarea morților vii și nu se dădeau în lături de la a le înfige un țăruș în inimă defuncților bănuiți că s-ar fi transformat în strigoi.

Totul a început când soldații unei tabere militare aflate în apropierea Timișoarei au început să moară din cauze necunoscute. Curtea de la Viena a trimis de urgență în Banat un medic imperial. Militarii își pierdeau pe rând pofta de mâncare, se deshidratau și se topeau pe picioare. Mureau apoi, fără să acuze vreo durere sau să sufere de vreun simpton cunoscut.

Vânătoarea de vampiri

Medicul Gerhard van Swieten avea misiunea de a investiga cauzele morților suspecte. Tot el trebuia să pună capăt zvonurilor că un mort viu s-ar fi aflat în preajma soldaților și le-ar fi supt, în somn, sângele. Faptul că muribunzii au reușit să povestească despre arătarea albă de care se simțeau urmăriți nu i-a făcut deloc doctorului misiunea mai ușoară.

Citeşte şi: Misterul Podului Eiffel de peste Bega

Maria Terezia a Austriei (1745 – 1765)

Deși exista un decret emis de Maria Tereza care interzicea profanarea mormintelor, localnicii au hotărât să îl ignore, convinși că tabăra militarilor era bântuită de strigoi. Au ales un tânăr pe care l-au plimbat călare, pe un armăsar negru, printre morminte.

Citeşte şi: 5 minuni din istoria Timişoarei

Atunci când armăsarul a refuzat să treacă pe lângă un mormânt, oamenii au știut că au descoperit vampirul. Sub capacul coșciugului au dat peste un trup intact, în care au înfipt un țăruș de lemn. Dacă ritualul lor a avut sau nu vreun rezultat rămâne un mister neconsemnat în documentele vremii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s