Timișorean, erou de film cu Michael Madsen

Numele de Emil Mătăsăreanu nu ne spune, aparent, nimic. Și, totuși, el este protagonistul unuia dintre cele mai sângeroase jafuri din istoria Americii. În 2003, a devenit și erou de film: 44 Minutes: The North Hollywood Shoot-Out.

Mătăsăreanu s-a născut în Timișoara, în familia unui dizident politic și a unei angajate a Operei. În 1974, părinții au cerut azil politic in SUA și s-au stabilit la Los Angeles. Băiatul nu s-a adaptat peste Ocean. Era epileptic și avea probleme cu greutatea.

Întâlnirea cu Larry Phillips Jr.

Viața lui Emil Mătăsăreanu s-a schimbat atunci când l-a întâlnit pe Larry Phillips Jr. Împărtășeau pasiunea pentru arme de foc și ura față de societate. Au călătorit și în România împreună, în 1993, unde Mătăsăreanu și-a cunoscut viitoarea soție. Tot în 1993, au jefuit mașina unei bănci din Littleton, Colorado.

Pe 28 Februarie, 1997, Mătăsăreanu și Phillips au comis jaful care avea să le aducă faima și sfârșitul. Au intrat înarmați și cu veste anti-glonț în sediul Bank of America, din LA. Au fost imediat zăriți de un echipaj de poliție.

44 minute de teroare

Când hoții au ieșit cu prada, clădirea era deja înconjurată. A urmat o ambuscadă, în care au fost răniți polițiști și civili. Larry Phillips a murit, dar Mătăsăreanu a reușit să fugă. Nu a ajuns prea departe, fiind prins și împușcat.

Minutele scurse între momentul intrării celor doi în bancă și prinderea lui Emil Mătăsăreanu fac subiectul unui film produs la Hollywood. 44 Minutes: The North Hollywood Shoot-Out, în regia lui Yves Simoneau, cu Michael Madsen în rol de detectiv, a fost lansat în 2003 și a avut parte de critici pozitive.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s