Eroul junglei născut în Freidorf

Se spune că ar fi fost coborât în groapă pe fundalul sonor al răgetului care l-a făcut celebru în Tarzan. Chiar dacă America l-a adulat ca recordmen și apoi ca star de cinema, primul răget din viața lui Johnny Weissmüller nu s-a auzit la Hollywood, ci într-o casă modestă din cartierul Freidorf.

În 2 iunie 1904, într-o zi de joi, la ora 6 după-amiaza, venea pe lume micuțul Johann Weissmüller. Era bucurie mare în casa cu numărul 84 din cartierul Freidorf, în familia lui Peter și a Elisabethei. Tatăl era zilier la țiglărie, iar mama – muncitoare la Fabrica de tutun din oraș.

Călător spre Lumea Nouă

La doar șase luni, baiatul are parte de o lungă călătorie peste ocean, căci familia se mută în Statele Unite. Cuplul se destramă câțiva ani mai târziu, iar Johann și fratele lui mai mic își găsesc un refugiu în sport.

DIN BANAT LA HOLLYWOOD: Ana, femeia care l-a trădat pe Dillinger

Timpul trece și faima de înotător al lui Johann, devenit între timp Johnny Weissmüller, crește. Pentru a reprezenta SUA la Olimpiada de la Paris, în 1924, este nevoit să sfideze legea și să treacă drept fratele mai mic, cetățean american. Weissmüller câştigă, de-a lungul carierei, 5 medalii olimpice de aur la înot şi stabileşte 50 de recorduri mondiale.

Aventura în Cetatea filmului

În 1932, sportivul adulat de americani, Johnny Weissmüller, semnează un contract cu MGM și începe să filmeze seria care l-a făcut celebru, Tarzan. Trioul pe care îl formează cu frumoasa Jane și cimpanzeul Cheeta este adorat de marele public. Johnny Weissmüller filmează, în total, șase filme de succes.

Citeşte şi: Cele mai pitoreşti 5 cartiere din Timişoara

Târziu după moartea lui, în 1984, originea celui mai celebru Tarzan din toate timpurile este divulgată. Johnny Weissmüller, cea mai reprezentativă întruchipare a visului american, s-a născut departe de Hollywood, într-o casă modestă dintr-un cartier mărginaș, tocmai la Timișoara.

Sursa: http://www.banat.ro/academica/Tarzan.pdf

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s